ни се јавите +86 2862727043

Што е signage и кои се неговите функции?

Гледаме signage секој ден, тие се суштински дел од животот.

Значи, што точно е signage?

Возете по улица и ќе се соочат со сообраќајни знаци кои укажуваат која брзина да се вози или насоки до најблискиот град. На работното место, ќе откриете здравјето и безбедноста знаци оптеретени тука, има и секаде. Поп до градот за намирници и ќе забележите дека магазин signage е голема, со детали за работно време плус прикажува на попусти и се занимава. Всушност, дури и озлогласениот златни арки на МекДоналдс може да се смета signage!

Општо земено, видео процесирачки е дефиниран како било каков вид на графички приказ за цел да пренесе информации за луѓето.

Која е функцијата на знаци?

Типично, знаци се стреми да им служи на неколку заеднички цели: да се промовира, да се идентификува, да обезбеди информации, даде насоки или да подигне безбедноста на свеста. Детали како што следува:

1) Реклама и маркетинг

Прво, знаци често се користат за рекламирање и маркетинг од страна на компании или организации. Додека огласник првично може да се претстават себеси како очигледно решение за компании, постојат и други знаци дека може да се користи за оваа намена. Други отворено signage решенија и градење обвива се алтернатива и успешен начин за рекламирање на некој бренд. Широк формат печатење напредуваше до точка каде што голем отворен живописни отпечатоци може да се стави било каде!

В.В.

2) да примами клиентите

Relatedly, знаци на мало и продавница знаци (внатре и надвор) може да се привлечат бизнис на компанијата. Исто така, да примами клиентите од надвор, излози може да бидат успешни во создавање на љубопитност и поттикнување на клиентите да вложување внатре. Бизнис знаци ги споделите со луѓе знаат дека си на право место. Уште поважно, ако творецот знак ја стави на квалитетот на производството центар во нивното размислување, фирмарина, може да се создаде голема првиот впечаток на вашиот бизнис пред една врата е отворена или поздрав направени.

3) препознавање на 

Мошне едноставно, знаци често се дизајнирани да им помогне на поединци се признае или да се идентификува место или бренд. На пример, знаци да ни помогне да се идентификуваат, кои тоалетот да го користите. Во однос на идентитет на бренд, Кока-Кола и Старбакс станаа веднаш во текот на годините, и препознатлив висок улични знаци, како дел од нивната маркетинг стратегија. Синџири и франшизи ќе ги користи слична продавница фронтови за да се изгради бренд признавање во текот на нивните локации.

CCC

4) начин Наоѓање & насочен знаци

Насочен знаци се неопходни за огромното локации како што се трговски центри, болници и корпорации. Со овие градежни знаци, посетители или клиенти се со помала веројатност да се изгуби, кој им помага за да се избегне ситуација која може да се одрази на бизнисот. Насочен знаци исто така, може да биде корисно за големи отворено настани како фестивали или места каде што има повеќе згради или влезови.

5) Здравје и безбедност Знаци

Здравјето и безбедноста знаци се една од главните средства за комуникација информации здравје и безбедност. Тие може да се најде во места како што се работни места, градинките, училиштата и канцеларии. Знаци обезбеди информации и предупредувања за опасност или закани, кои се од суштинско значење за безбедноста.

6) Изглед

Конечно, не сите знаци мора да се служи со очигледна цел! Понекогаш знак може да се користи само за подобрување на целокупниот изглед на просторот или неговата околина. Ние дури и создаде signage користење на ѕидот мурали - без цели на рекламирање.

Ние, Сечуан реката Стоун Co, Ltd, има незаменлива искуство за производство на сите видови на знаци работат за компании и организации. Ве молиме контактирајте со нас за да дознаете повеќе за нашите различни видови на видео процесирачки решенија.


Време на мислењето: Декември-16-2019